Як відомо, покупка автомобіля є довгостроковим зобов’язанням із багаторічними платежами. Якщо машина свого власника не влаштувала, змінити її буде не лише складно, а ще й невигідно. Аналітична агенція «Consumer Reports» підготувала список автомобілів, що розчаровують, які продавалися в минулому 2022 році. Результати свого дослідження американська компанія опублікувала лише у лютому 2023-го.

Аналітики, як і кожен попередній рік, під час складання анти-топу ґрунтувалися на опитуваннях автовласників. Головним питанням, яке ставилося покупцям машин у 2022 році, стало: «Придбали б ви цей же автомобіль знову?».

В результаті, рейтинг автомобілів, що найбільше розчаровують, очолив німецький Volkswagen Atlas Cross Sport. У Росії цей автомобіль довгий час був відомий під назвою Teramont. Знов купити цю модель погодилися б лише 38 відсотків власників машин, які їздять на них з 2022 року.

На другому рядку в цьому антирейтингу розташувався ще один німець Mercedes-Benz GLB з результатом 39% лояльних власників.

Замкнув трійку автомобілів із найгіршими показниками задоволеності клієнтів японський «паркетник» Infiniti QX50. Усього 40% опитаних проголосували за те, щоб купити цей автомобіль знову.

Nissan Altima і Kia Forte виправдали очікування лише 51% власників. Трохи кращий результат виявився у кросовера Nissan Kicks – його знову придбали б 49 відсотків автомобілістів.

До списку автомобілів, що найбільше розчаровують, за підсумками 2022 року також увійшли: Volkswagen Taos (48%), Kia Seltos (48%), Jeep Compass (46%), Mercedes-Benz GLA (45%).