Хоч в Україні відстрочили проведення обов’язкового техогляду автомобілів до кінця війни, але водіям вже зараз варто підготуватися до перевірки, бо у разі порушень загрожують чималі штрафи.

Деякі кроки слід зробити вже зараз, пише Znaj.ua. Це позбавить водіїв зайвого занепокоєння, а в майбутньому — від витрат. Раніше українцям вже називали ціни на техогляд, вони залежать від категорії транспорту, але в будь-якому випадку це обійдеться у хорошу копійчину – дорожче за 1000 грн.

Згідно з діючими нормами, під час техогляду повинні перевіряти системи гальмівного та кермового управління, зовнішні світлові прилади, пневматичні шини та колеса, світлопропускання скла, газобалонне обладнання. А також інші частини, які можна зарахувати до безпеки руху на дорозі.

Щоб підготуватися до перевірки, потрібно самостійно оглянути свій транспортний засіб на справність даних систем. Із цим також можуть допомогти на автосервісах.

Насамперед це забезпечує впевненість у тому, що навіть якщо обов’язковий техогляд повернуть, штрафи за порушення під час перевірки не випишуть. І сама людина має бути зацікавлена ​​у безпеці на дорозі.