Нове авто після перетину порогу автосалону втрачає свою цінність на авторинку. Деякі моделі автомобілів складно продати навіть через рік. Але, звісно, є і виключення. Певні моделі автомобілів з кожним роком стають все більш коштовніші. Експерти назвали 7 авто, що дорожчають з року в рік, повідомляє Wheels News.

1. Audi RS2 Avant

Протягом року розробкою моделі займалися інженери з компанії Porsche – це і робить авто унікальним. Взагалі випущено 3000 таких екземплярів. На ринку США ця машина не була представлена, тому вона є справжнім чудом для жителів континенту. За Audi RS2 Avant просять $77 500.

2. Mazda RX-7 FD3S

Сьогодні цінується нова модель, адже в свій час ця машина мала великий попит в автоспорті. Автомобіль піддавався тюнінгу, дрифту. Найбажаніше, що хочуть колекціонери – це приховані фари та робочий бензиновий роторний двигун. Mazda RX-7 FD3S з невеликим пробігом коштує від $77 000.

3. BMW Z8

До цих пір авто вважається одним із найспірніших родстерів компанії BMW. Завдяки малій кількості екземплярів та дизайну “під старовину” авто є справжньою легендою. В чому ж унікальність машини? Її вручну збирають і до цього часу! У 2022 році, на вторинному ринку, за цю модель потрібно було віддати мінімум за 208 тисяч доларів.

4. Nissan Skyline GTR R34

Легендарний екземпляр родом з 90-х, що має безліч шанувальників завдяки унікальним японським технологіям. Японський спорткар минулого століття у заводському виконанні є вже 30 років бажаною моделлю багатьох колекціонерів. Nissan Skyline GTR R34 отримав шанувальників у всіх куточках планети. Останнє авто продано за 304 000 доларів.

5. Subaru Impreza WRX STi 22B

Ця японська легенда зареєстрована одним водієм і в Україні. Як і інші авто, ця модель має обмежений тираж, адже з початку запуску виробництва створено всього 424 автомобілі. Останній проданий автомобіль коштував 314 тисяч доларів.

6. Ford GT

Автомобіль випущено у 2004 році у кількості 4000 екземплярів. Форд GT має велику популярність, а тому придбати його можна не менше ніж за 415 000 доларів.

7. Lexus LFA

Останньою моделлю є ще одна японська легенда. Автомобіль випускали з 2011 до 2013 року. За два роки випущено 500 автомобілів, тому це пояснює його високу ціну. Цей спорткар від компанії Lexus коштує більше ніж 1 мільйон доларів. Цікаво те, що всі 500 екземплярів є унікальними. Річ в тому, що кожна модель виконувалася на замовлення конкретного покупця.