Мова зовсім не про спиртні продукти і навіть не про рідину, а про їжу, яка в нашому повсякденному раціоні. Як з’ясувалося, є продукти, які містять компоненти, які можуть спровокувати реакцію драгера, пише sud.ua.

Відповідно, краще їх не вживати перед тим, як сідати за кермо.

Дивно, звичайно, але кефір та кисломолочні продукти можуть підвести водія під монастир. Загальна порада тим, хто більшу частину часу проводить за кермом – уникати продуктів, що викликають бродіння. Саме до них належить кисломолочна продукція, квас і навіть соки, які трохи постояли.

Водії діляться досвідом і кажуть, що м’ятна жуйка, яка нібито звичайна, може також показати проміле. Тому важливо обережно поставитися до того, що споживати перед початком їзди, щоб потім не морочити собі голову, доводячи, що не приймав.

І, до речі, кондитерські вироби із незначним додаванням алкоголю – не те, що варто з’їсти за кермом. Адже «незначне» воно лише для вас – для позитивного результату перевірки на алкоголь цього достатньо.

Але перевірка на свіжість це ще півбіди, як кажуть. А ось ще деякі непомітні, на перший погляд, продукти теж можуть завдати вам неприємностей або зробити з вас «потенційного наркомана». Сюди належить все, що містить у складі кофеїн: кава, чай, кола, енергетики. Випічка з маком теж зіграє з вами поганий жарт.

Звісно, від чогось одного такого ефекту не буде. Для цього потрібно з’їсти досить булок з маком і випити літри кефіру, тоді цілком реально, що показник буде 0,2-0,3 проміле на алкотестері.

Але краще не випробовувати долю і перенести трапезу чи хоча б змінити раціон, коли ви за кермом.