Автомобілі німецької марки Wartburg сьогодні не часто побачиш на українських дорогах, адже випуск цих машин із колишньої НДР припинився понад три десятки років тому. Тепер вони зустрічаються здебільшого на ретро-фестивалях. Однак бувають і приємні винятки. Днями на одній із вулиць Києва було помічено Wartburg із кузовом пікап, повідомляє «Автоцентр».

Судячи з фото, перед нами Wartburg 1.3, одна з останніх моделей фірми, яка вироблялася з жовтня 1988 до квітня 1991 року. Машина пропонувалася у трьох кузовних варіантах: седан, універсал та пікап. Останній випускався під маркою Trans і вважається дуже рідкісним, оскільки зі 152,7 тис. випущених Wartburg 1.3 «комерсантів» виготовили лише 920 штук.

На відміну від попередника – моделі 353, на Wartburg 1.3 стояв вже не двотактний трициліндровий агрегат у 993 см куб., а куди досконаліший – чотиритактний, чотирициліндровий, робочим об’ємом 1274 см куб. (Ліцензія Volkswagen). Останній спочатку розвивав 58 к.с., а з липня 1990 року його потужність підняли до 64 «конячок».

Що ж до київського пікапа, то у машини вже неоригінальна вантажна платформа. За словами власника, автомобіль був після серйозної ДТП і довгий час стояв на дачі. Хазяїн його реанімував, зробивши своїми руками стильний кастом-пікап. Машина на сьогоднішній день має пробіг близько 2,5 млн. км.