Уряд України планує змінити штрафні санкції для власників автомобілів, що працюють на газі або інших альтернативних паливах, якщо вони не мають необхідного обладнання оформленого відповідним чином. Про це пише Avtosota.

Законопроєкт під номером 6379, ініційований групою депутатів від партії “Слуга народу”, передбачає пом’якшення штрафів за порушення правил щодо обладнання транспортних засобів для експлуатації на газовому паливі.

Згідно з проектом, штраф складатиме 170 гривень за перше порушення і 340 гривень за наступні порушення протягом року. Наразі законопроєкт знаходиться на ознайомленні у депутатів та має пройти два читання та отримати достатню кількість голосів для підписання президентом.

На сьогоднішній день, за порушення правил щодо газобалонного обладнання та його оформлення передбачені штрафні санкції у розмірі 340 гривень. Якщо автовласник порушує це правило повторно, він може бути позбавлений можливості керувати автомобілем на 3-6 місяців або підлягає адміністративному арешту на 5-10 діб.

Законопроєкт також передбачає прописання відповідальності за порушення експлуатації ТЗ з газобалонною установкою у статті 121 КУпАП.

Депутати пояснюють необхідність зміни закону популярністю використання альтернативних видів палива в Україні, зокрема газу.