Стан техніки автомобіля залежить від того, наскільки правильно водій обслуговує машину, проводить її плановий ремонт і експлуатує, не перевантажуючи двигун з коробкою передач.

Avtosota розповіла, які помилки допускають водії:

Не прогрівають автомобіль взимку і влітку

Прогрів двигуна важливий для правильної роботи мотора, як і для роботи всіх вузлів в АКПП і двигуні. Це потрібно робити не тільки взимку, але і влітку, проте не слід відразу ж піднімати обороти двигуна, коли починаєте рухатися.

Ігнорують необхідність заміни масла в двигуні та коробці передач

Автовиробники рекомендують міняти масло в двигуні кожні 15 тисяч кілометрів, але насправді це потрібно робити куди частіше, особливо якщо машина експлуатується в місті. Масло в коробці передач слід міняти кожні 50-70 тисяч кілометрів. Таку роботу краще проводити в спеціалізованих сервісних центрах.

Автовласники не змінюють антифриз

Охолоджуюча рідина в процесі експлуатації може втрачати свої властивості, особливо, якщо вона не змінювалася протягом 3-5 років і більше. У подібному випадку в ній з’являється осад у вигляді пластівців, які забивають радіатор. У підсумку, з’являється перегрів, а всередині мотора може утворитися корозія. Все що необхідно буде зробити, щоб попередити поломку силового агрегату, це раз на два роки міняти антифриз, використовуючи якісну охолоджуючу рідину.

Забувають перевіряти тиск в колесах

Тиск в колесах не постійний, ніпель може банально пропускати повітря або ж в залежності від температури повітря в шинах може змінювати свій обсяг. Необхідно регулярно раз на місяць перевіряти тиск в колесах, що дозволить забезпечити оптимальні показники витрати палива, попередити погіршення комфорту керування автомобілем, виключаючи швидкий знос протектора покришок.

Регулярний сервіс та огляд автомобіля

Необхідно взяти собі за правило раз на півроку навідуватися в сервіс і проводити профілактичний огляд автомобіля на підйомнику. Це дозволить замінити елементи підвіски, які вийшли з ладу, попередивши при цьому появу серйозних несправностей. Пам’ятайте про те, що куди простіше усунути різні несправності, як тільки вони з’явилися, ніж в подальшому міняти вже половину підвіски і не ремонтувати двигун.