Водіння вимагає від людини не лише уважності, а й наявності глибоких знань з правил дорожнього руху та дорожніх знаків. Окрім того, водії повинні слідкувати за змінами в ПДР, оскільки незнання нововведень може виявитися неприємним сюрпризом на дорозі. Про це інформують «Економічні новини».

Річні зміни в правилах дорожнього руху роблять важливим постійне оновлення знань у цій галузі. Якщо водій не готовий до такої відповідальності, то, можливо, краще відмовитися від керування автомобілем.

Багато водіїв звикли застосовувати аварійну сигналізацію у більш ніж одній ситуації. Однак, цього року ця звичка може стати дуже шкідливою. Основне призначення аварійки полягає у морганні автомобіля у випадках, коли авто з технічними несправностями, машина буксується, вимушена зупинка, засліплення водія фарами, вимога поліцейського, аварія, подяка або вибачення за невдалий маневр.

Водії повинні розуміти, що застосування аварійної сигналізації у будь-яких інших випадках є порушенням правил дорожнього руху. Таке порушення може призвести до штрафу у розмірі 425 гривень, а у разі спричинення аварії – до штрафу в 680 гривень та позбавлення прав на 6 або 12 місяців.

Отже, будь-який водій повинен бути уважним, дотримуватися правил дорожнього руху та бути в курсі оновлень ПДР.