Український уряд запровадив нові правила реєстрації транспортних засобів та оформлення посвідчень водія. Так, з 14 грудня 2022 року заявники можуть обирати один із двох варіантів отримання послуг: онлайн через портал «Дія» або через Електронний кабінет водія з оформленням лише е-документа. Також можна отримати документи на пластикових бланках.

Про особливості оформлення водійського посвідчення розповів «Юридичний порадник для ВПО», передає «Донбас24».

За новими правилами, електронне посвідчення водія та е-свідоцтво про реєстрацію транспортного засобу можуть стати єдиними наявними документами, що дають право керувати транспортними засобами.

Однак, з 14 грудня 2022 року власникам посвідчення водія обов’язково здійснити його обмін у разі зміни персональних даних не пізніше 10 днів з дня отримання нового документа, що посвідчує особу та підтверджує громадянство України чи спеціальний статус особи (паспорта).

Згідно з новими правилами, українці можуть мати лише одне посвідчення водія, що підтверджує її право на керування транспортними засобами діючих категорій.

Обмін посвідчення водія іноземної держави на національне не проводиться у разі закінчення строку дії такого посвідчення водія, наявності відомостей про позбавлення власника такого посвідчення водія права на керування транспортним засобом або наявності відомостей про тимчасове обмеження власника такого посвідчення водія права на керування транспортним засобом.