Все ще думаєте, що вам пощастило з майстром СТО? Не поспішайте з висновками. Як показує практика, навіть найчесніші фахівці можуть обдурити своїх клієнтів.

Рано чи пізно кожен водій звертається у майстерню з ремонту машин. Хтось обирає компанію в Інтернеті, хтось слухає рекомендації знайомих. Однак, навіть якщо у СТО все в порядку з репутацією та відгуками, додаткова перевірка точно не буде зайвою.

Сьогодні на станціях технічного обслуговування є три популярні схеми обману. Спробуємо розібратися, де саме нас можуть обдурити, пише TD.

Наливають дешеве мастило

Мабуть, найпоширеніша ситуація, де водій може мати справу з обманом – заміна мастила. Людина приїжджає на СТО, щоб замінити мастило. Але замість якісного продукту у авто наливають підробку. Зазвичай воно у кілька разів дешевше, ніж оригінал, і значно поступається якістю.

Варто додати, що машинні мастила підроблювали завжди. Однак останнім часом кількість таких підробок зросла. Хтось робить це навмисно, а хтось через незнання, навіть не усвідомлюючи серйозності проблеми. У гіршому випадку масло взагалі не замінюють, але водію кажуть про успішно виконану заміну.

Встановлюють підроблені запчастини

Ще одна поширена схема, в якій водій може зіткнутися з обманом. Якщо якась деталь вийшла з ладу, замість неї майстер ставить якийсь використаний варіант або китайську підробку. От тільки гроші на роботу беруть як за оригінал

Розповідають про роботу, якої не було

Остання схема шахрайства пов’язана зі списком робіт, нібито виконаною під час перевірки. Майстер може довго розповідати вам, як він міняв свічки, масло, повітряний та салонний фільтр. Частина цих робіт може взагалі бути не виконана. Або виконана погано.

Як уникнути обману або принаймні зменшити його ймовірність? Експерти рекомендують завжди координувати роботу з майстром. І коли автомобіль відремонтують, краще перевірити, де саме знаходяться деталі, і в якому вони стані.