Експерти проаналізували надійність розкішних сучасних кросоверів і позашляховиків. Зокрема, вони виділили моделі, від яких краще триматися подалі. Рейтинг опублікували на сайті What Car?, повідомляє «Фокус».

Розкішні кросовери та позашляховики можуть запропонувати високий комфорт і непогану прохідність. Проте їхня висока вартість не завжди гарантує надійність.

Спільно зі страховою компанією MotorEasy експерти провели опитування серед майже 25 тисяч власників розкішних кросоверів. Вони з’ясували, як часто ламаються їхні автомобілі та скільки часу потрібно на усунення несправностей.

До рейтингу потрапили лише моделі авто віком до п’яти років. Серед них є три кросовери, які ламаються найчастіше.

Найнадійніші розкішні кросовери та позашляховики:

8. BMW X5

Роки випуску: 2013 — 2018
Рейтинг надійності: 90,0%

Власники BMW X5 рідко нарікають на несправності. У 24% автомобілів були виявлені поломки, які найчастіше були пов’язані з електронікою та вихлопною системою.

7. Volvo XC90

Роки випуску: 2015 — наш час
Рейтинг надійності: 90,6%

У 28% власників Volvo XC90 траплялися поломки. Багато які з них були пов’язані з електронікою, яка не має стосунку до роботи двигуна.

6. Land Rover Range Rover Velar

Роки випуску: 2017 — наш час
Рейтинг надійності: 90,7%

Основною проблемою Land Rover Range Rover Velar були проблеми, пов’язані з кузовом. Проте виробник покрив 77% вартості ремонтних робіт.

5. Audi Q7

Роки випуску: 2015 — наш час
Рейтинг надійності: 95,0%

Audi Q7 має зовсім небагато проблем. У деяких випадках у моделі траплялися збої в роботі двигуна й електроніки. Усі несправності вдавалося швидко усунути.

4. Lexus RX

Роки випуску: 2016 — 2022
Рейтинг надійності: 96,6%

Минуле покоління Lexus RX виявилося досить надійним. Скарги надходили лише на внутрішнє оздоблення й електроніку, яка не пов’язана з роботою двигуна.

3. Mercedes-Benz GLE

Роки випуску: 2015 — 2019
Рейтинг надійності: 97,6%

Лише 7% власників кросовера розповіли про поломки. Єдиними проблемними місцями моделі виявилися електроніка та кузов.

1. Porsche Macan

Роки випуску: 2014 — наш час
Рейтинг надійності: 98,0%

Porsche Macan не виявила серйозних поломок. Багато несправностей усунули в найкоротші терміни.

1. Volkswagen Touareg

Роки випуску: 2018 — наш час
Рейтинг надійності: 98,0%

Тільки у 12% власників Volkswagen Touareg виникали проблеми з цією моделлю під час експлуатації. Багато які з них виявилися незначними.

Найненадійніші розкішні кросовери та позашляховики:

3. Land Rover Range Rover Sport

Роки випуску: 2013 — 2022
Рейтинг надійності: 85,6%

Близько 38% власників Land Rover Range Rover Sport повідомили про поломки. Багато з них були пов’язані з кузовом, гальмами, двигуном і електронікою.

2. Land Rover Range Rover

Роки випуску: 2013 — 2022
Рейтинг надійності: 85,2%

Land Rover Range Rover хоч і є флагманською моделлю бренду, але не може запропонувати відмінну надійність. У позашляховика часто виходять із ладу електроніка, гальма, двигун і вихлопна система.

1. Land Rover Discovery

Роки випуску: 2017 — наш час
Рейтинг надійності: 70,7%

Одна з найдешевших моделей Land Rover виявилася й найненадійнішою. Багато власників поскаржилися, що їхні автомобілі мали безліч поломок під час експлуатації.