Якщо через 5 років новий автомобіль втрачає половину своєї цінності, то, очевидно, щось не так. Лише деякі моделі досить складно продати вживані автомобілі на ринку, і це тісно пов’язане з падінням їх цін. Якщо цей показник становить 3-5%, то ця модель користується великим попитом. Відповідно, коли ціна 15% на рік падає, продаж машини стає важкою.

Це стосується також найпопулярнішого класу автомобілів — кросоверів. Експерти виділили 5 автомобілів, які важко продати, і причини серед них є не лише економічними — вони занадто дорогі, але й технічні, що принесло їм погану репутацію, пише sud.ua.

Mercedes-Benz M-клас

Однією з найскладніших для продажу вживаних автомобілів є кросовери з преміум -сегмента, оснащеного потужними двигунами. Лідер серед них-Mercedes-Benz M-клас, третє покоління якого виробляється до 2011 року. Для 20 000+ євро ви можете знайти автомобілі з пробігом менше 100 000 км (у більшості випадків це, мабуть, набагато більше).

Сам M-клас, який мав проблеми з двигуном, також відіграв певну роль у цьому.

До речі, з кросоверами BMW X3, X5 і X6 ситуація однакова. Ці автомобілі також складніше продати, оскільки їхні одиниці досить потужні — 249, 313, 381 та 450 к.с., а їх обслуговування дорого. Те саме стосується Audi Q7 з більш потужними двигунами.

Volkswagen Tiguan

У цьому випадку комбінація двигуна та коробки передач, яка оснащена цією моделлю, є дуже важливою. Пропозиція VW Tiguan на ринку вживаних автомобілів є досить великою, що цілком нормально, оскільки вона також є однією з найуспішніших моделей у своєму сегменті. Це стосується як кросоверів першого, і другого покоління.

«Чемпіон» серед небажаних версій — 1,4 двигуна TSI в поєднанні з ручною коробкою передач. Спочатку двигун був досить проблематичним, і більшість покупців хотіли автоматичної версії. Однак у нього є «робототехнічна» коробка передач DSG, яка також отримала славу. Однак після кількох оновлень справи відновлювались, але експерти продовжують рекомендувати вибір Тігуана з 2,0-літровим двигуном (бензин та дизель), який поєднується з класичною коробкою.

Nissan Terrano

Терано був проданий у Європі до 2006 року, після чого його місце зайняло X-Trail та Qashqai. Однак модель продовжувала вироблятися для деяких інших ринків — для Індії та Росії, де Nissan має власні рослини.

Цей кросовер можна безпечно називати «жертвою маркетингу», оскільки насправді Терано — це досить хороший і здоровий автомобіль. Зараз його проблема полягає в тому, що він технічно майже ідентичний Дасії / Рено Дастер, але він старший. Відповідно, він поступається як в комфорті, так і в обладнанні, але в той же час дорожче (швидше за все через бренд).

Nissan Qashqai

Ціна Qashqai падає в основному через коробку варіаторів після пробігу 50 000 — 80 000 км. Вони просто не вірять у цей підрозділ, вважаючи, що він легко зламається, а його ремонт дуже дорогий, крім того, що він сильний, він не забезпечує необхідної динаміки автомобіля.

Тому моделі з високим пробігом, але з механічною коробкою передач дорожчі, хоча більшість з них погано обладнані, ніж моделі з варіатором. Загалом, двигуни QASHQAI є надійними і не викликають проблем.

Peugeot 4007

Тут трапляється щось досить цікаве, оскільки є три близнюки, які технічно однакові Mitsubishi Outlander, Peugeot 4007 та Citroen C-Crosser. Перший з них добре продається на ринку вживаних автомобілів, завдяки славі моделі та тому, що вона все ще є японською.

Однак «французи» не є більш ненадійними і не поступаються в зборах. Однак вони не популярні, і це робить їх майже непридатними для продажу. Відповідно, вони не отримали спадкоємців і зійшли в історію.