Видання Whatcar.com склало рейтинг найпроблемніших автомобілів у віці до п’яти років. Для цього експерти провели опитування серед 25 тисяч місцевих власників машин різних сегментів.

Експерти розбили рейтинг по сегментах, пише MMR. Пропонуємо вашій увазі список найненадійніших сімейних кросоверів:

Peugeot 3008 (2017 – н.ч.)

Peugeot 3008 з дизельним двигуном визнали найгіршим сімейним кросовером у віці до п’яти років. Близько 40% респондентів цієї моделі поскаржилися на численні проблеми з машиною. Основні нарікання водіїв пов’язані із роботою підвіски. Втім, автомобілісти також скаржилися на ненадійні акумулятори, двигуни та гальма. При цьому, 83% власників цієї моделі французького кросовера зізналися, що їхній автомобіль дилери полагодили безкоштовно — за гарантією.

Range Rover Evoque (2011-2019)

До сервісних центрів були змушені звернутися 35% власників цієї моделі. Найпоширеніші скарги водіїв стосувались роботи акумулятора, електроніки та мультимедійної системи. Трохи менше автомобілістів поскаржилися на проблеми з вихлопною системою та кондиціонером. Зазвичай працівники сервісних центрів витрачали на ремонт автомобіля трохи більше тижня.

Jaguar E-Pace (2017-н.ч.)

Яскравий дизайн та вражаючий набір опцій робить Jaguar E-Pace привабливим варіантом для покупки. Проте проблеми із надійністю зіпсували багатьом учасникам дослідження враження від цієї автівки. Майже половина респондентів заявили про збої в навігаційній системі машини та мультимедійній системі. Також нарікання у автомобілістів викликала надійність двигуна та вихлопної системи. Половина опитаних заявила, що ремонт Jaguar E-Pace зайняв у сервісному центрі понад тиждень.

Audi Q3 (2018-н.ч.)

На проблеми з надійністю німецького кросовера Audi Q3 поскаржилися одразу 43% власників цих авто. У сервісні центри ці автомобілі відправлялися через неполадки в електроніці, паливній системі та двигуні. Причому лише для 86% водіїв ремонт був безкоштовний.

BMW X1 (2015-2022)

Ремонт компактного кросовера BMW X1 із дизельним двигуном може сильно вдарити по сімейному бюджету. Справа в тому, що на безкоштовні роботи змогли розраховувати лише 44% автомобілістів. У свою чергу. Усі необхідні роботи у більшості випадків були виконані протягом семи днів. Найчастіші неполадки – електроніка, двигун, акумулятори.

Volvo XC40 (2017-н.ч.)

Серед головних переваг шведського Volvo XC40 власники відзначають місткий багажник, великий внутрішній простір та високу безпеку. При цьому власники кросовера з бензиновим двигуном (23%) виявилися не надто задоволеними надійністю моделі. Так, водії звернули увагу на неполадки з двигуном та акумуляторами. Також автомобілісти відзначили проблеми із кузовом машини. При цьому власники гібридного Volvo XC40 на неполадки зі своїми кросоверами скаржаться значно менше (14%).

Dacia Duster (2013-2018)

Найчастіше власники цих машин стикалися з несправною електронікою, проблемами з двигуном, а також несправностями гальмівної системи. Щодо ремонту машини, то для 83% власників Dacia Duster він тривав менше тижня. У 50% випадків Dacia усунула неполадки в автомобілях власним коштом.