У Великій Британії не можуть продати останню нову «Ниву». Позашляховик нікого не цікавить, і навіть зниження ціни не допомогло привернути увагу до авто. Про це повідомляє сайт «Мотор», пише «Фокус».

Офіційний імпорт автомобілів ВАЗ до Великобританії припинили ще 2020 року. Навіть найновіша «Нива» оснащена 1,7-літровим 83-сильним двигуном конструкції 70-х років і не відповідає сучасним еконормам. До того ж у авто відсутні сучасні системи безпеки.

Втім, індивідуально ввозити Lada Niva ніхто не забороняв, чим користувалися окремі «сірі» дилери. Втім, після початку повномасштабного вторгнення рф в Україну такий імпорт також заборонили і в найближчому майбутньому нові ВАЗ у Великій Британії не з’являться.

Остання «Нива» була ввезена до Лондона на початку 2022 року. Спочатку авто оцінили в 22 432 фунти стерлінгів ($27 000).

Навіть з урахуванням тюнінгу та наявності кондиціонера вартість надто висока, тому пізніше її знизили до 16 999 фунтів стерлінгів ($20 400). Втім, і за такою ціною машина нікому не потрібна. Примітно, що британський дилер висловив підтримку Україні та пожертвував кошти на гуманітарну допомогу.