У Канаді на аукціон RM Sotheby’s виставили купе Ferrari Enzo 2003 року. Легендарний суперкар ніколи не ставили на облік, і він видається новим. Про авто розповіли на сайті аукціонного дому, повідомляє «Фокус».

Цей Ferrari Enzo у 2003 році придбав мільйонер із Японії та з невідомих причин так і не зареєстрував авто. Суперкар практично не їздив і два десятиліття простояв у гаражі з клімат-контролем. Пробіг становить 227 км, до того ж більшу частину цього пробігу машина пройшла на заводських випробуваннях.

Суперкар Ferrari чудово зберігся — він є капсулою часу. У нього не тільки ідеальний стан кузова та рідна гума, але також збереглися целофанові чохли на педалях, за сидіннями та в багажнику. Пороги заклеєні захисною плівкою, і навіть ключ Ferrari зберігається в пакеті.

Орієнтовну вартість не називають, але зараз ціна Ferrari Enzo з пробігом стартує з 3 мільйонів доларів. Саме цей суперкар в стані нового автомобіля та в рідкісному сріблястому кольорі буде значно дорожчим.

Нагадаємо, що Ferrari Enzo був флагманською лімітованою моделлю італійської марки. Усього випущено лише 399 таких купе, а в створенні авто брав участь Міхаель Шумахер.

Ferrari Enzo оснащений високооборотним 6,0-літровим V12 потужністю 660 к.с. і 6-ступінчастою роботизованою КПП. Він розганяється до 100 км/год за 3,4 сек і розвиває 350 км/год.