Фахівці назвали топ-5 кросоверів з найнадійнішими підвісками.

Hyundai ix35

Відкриває рейтинг Hyundai ix35. Підвіска машини вкрай надійна, але серед частих проблем можна виділити невеликий ресурс пильовиків, стійок стабілізатора та задніх сайлентблоків. Частину проблем було вирішено до 2012 року, а тому рекомендується обирати екземпляри 2013–2014 років із пробігами 80–90 тис. кілометрів.

Mitsubishi ASX

Японський Mitsubishi ASX має дуже надійну підвіску, якщо не брати до уваги стійки та втулки стабілізаторів, які при регулярній їзді трясучими поверхнями стають розхідниками. Після 120–150 тис. кілометрів пробігу може знадобитися заміна сайлентблоків, запресованих у ричаги, та амортизаторів. Серед двигунів краще вибирати 1,8- та 2,0-літрові агрегати, а ось 114-сильний 1,6 не можна назвати безпроблемним.

Volkswagen Tiguan

Насамперед варто розглядати рестайлінговий Volkswagen Tiguan першої генерації 2012–2013 років. Майже всі комбінації «мотор-коробка» доступні, так само як і повний привід. Пробіги в діапазоні 70-110 тисяч кілометрів. Фахівці радять вибирати моделі з перевіреним 2,0-літровим двигуном у поєднанні з АКПП Aisin. До підвіски питань немає, і її часто називають близькою до ідеальної — у тому числі за керованістю. Всі елементи служать 100-150 тисяч кілометрів, навіть у задній багатоважелі.

Renault Duster

Вкрай популярний Renault Duster має «наденергоємну» і «невбивну» підвіску. Слабкими місцями можна назвати втулки та стійки стабілізатора, а в решті проблем не буде 80–100 тис. кілометрів. Звичайно, з оснащення Duster далеко не чемпіон, зате дуже приємні ціни. Серед двигунів краще вибрати не найпотужніший, але надійний 1,6-літровий варіант, адже він менш вимогливий, ніж дволітровий. У дизеля 1.5 дуже чутлива паливна апаратура — літр «лівої» солярки може засудити форсунки.

Suzuki Grand Vitara

Очолив рейтинг Suzuki Grand Vitara. Вкрай надійний та невибагливий автомобіль з мінімумом нарікань до підвіски. У всіх коробок передач репутація чудова. З моторів краще уникати примхливого 1.6, віддавши перевагу масовим 2.0 або 2.4. Проблем з цими двигунами не дуже багато і їх ресурс може йти далеко за 300 тисяч км.