Українські водії, що вирішили переобладнати свого залізного коня, мають довести справу до кінця та оформити всі документи на право користування газу або інших альтернативних видів палива. Про це пише Wheels News.

Стало відомом, про внесення до розгляду законопроєкт №6379, що передбачає контроль за вірним оформленням установок ГБО. У разі невиконання пунктів цього законопроєкту – водії будуть отримувати штрафи.

Згідно даних, штраф становитиме 170 гривень за перше порушення і 340 гривень за друге і наступні порушення протягом року. Зараз законопроєкт розглядають у Верховній Раді, він має пройти два читання, отримати переважну кількість голосів “за” та бути підписаним Президентом.

Сьогодні покарання за недотримання правил оформлення ГБО дещо інші. Вперше вас очікує штраф у розмірі 340 гривень, але якщо ви отримаєте штраф вдруге, то вас може очікувати позбавлення права керування на строк від трьох до шести місяців або адміністративний арешт на строк від п’яти до десяти діб.

У законопроєкті також йдеться про відповідальність за порушення правил керування транспортними засобами з ГБО у статті 121 Кодексу України про адміністративні правопорушення.