Технології автомобільної безпеки розвиваються швидкими темпами, роблячи процес водіння більш безпечним та комфортним. У нових моделях авто є кнопка, яка врятує від дуже популярної категорії штрафів.

Мова про удосконалення системи обмеження швидкості. Видання Sante Plus розповіло, які переваги має кнопка обмеження швидкості та коли на неї слід натискати, інформує OBOZREVATEL.

Кнопка обмеження швидкості

Активувавши кнопку «обмеження швидкості», автомобіль не перевищить встановлений ліміт. Ви можете ввести будь-який потрібний показник. Це перш за все міра безпеки, щоб уникнути випадкового перевищення швидкості, дозволеної правилами дорожнього руху. Тобто, більше не потрібно буде боятися камер контролю, і ви точно не отримаєте штраф. На жаль, про цю кнопку водії часто забувають, а деякі навіть не підозрюють про її існування.

Як працює обмежувач швидкості

Водій повинен встановити межу, яку він не хоче перевищувати, використовуючи елемент керування, який зазвичай розташований на лівому важелі або на кермі.

Якщо показник буде перевищений, система надішле звуковий або візуальний сигнал, і незалежно від того, наскільки сильно водій хоче прискоритися, контролюватиме потік палива, який подає двигун для підтримки вказаної максимальної швидкості.

Цю систему можна вимкнути вручну або автоматично. Як правило, обмежувач швидкості вимикається автоматично з міркувань безпеки, як тільки водій гальмує, відновлює контроль над педаллю газу або збільшує швидкість.

Кнопка обмеження швидкості найефективніша під час тривалих поїздок по автомагістралі або дорогах із невеликим трафіком.

Що означає помаранчевий індикатор

Більшість індикаторів обмеження швидкості мають два кольори, які вказують на стан системи. Індикатор світиться помаранчевим, коли систему ввімкнено, але швидкість ще не встановлено. Після вибору показника цей світлодіод стане зеленим.

Якщо приладова панель виявила проблему, індикатор залишиться помаранчевим і не згасне, доки її не буде вирішено. Якщо цей помаранчевий індикатор довго горить, це сигналізує про певні несправності, наприклад, перегорання запобіжника, несправність перемикача гальм або несправність датчика швидкості.