Власники автомобілів з автоматичною коробкою передач можуть опинитися в ситуації, з якої буде лише два виходи: викликати евакуатор чи просити когось взяти на буксир. Більшість обирає другий варіант, оскільки перший коштує чимало, проте не всі знають, як правильно буксирувати машину з АКП.

Про це повідомляє «Апостроф».

Буксирування автомобіля на «автоматі» без дотримання деяких правил може стати причиною ремонту на кілька тисяч доларів. Наприклад, машини з класичними гідромеханічними «автоматами» взагалі не рекомендовано брати на буксир.

Однак, ситуації бувають різні, тому варто знати, як обережно зробити «заборонене». Перший метод — тягнути авто із заведеним двигуном, а другий — тягнути на невеликій швидкості (20-40 км/год) на невелику відстань (20-40 км). Разом з цим слід обов’язково звіритися із заводським мануалом щодо питання буксирування на тросі.

Якщо у вас авто на роботизованій механіці, то можна буксирувати авто на тросі у звичайний спосіб, а власникам преселективних «роботів» потрібно пам’ятати про деякі обмеження: швидкість руху 15-50 км/год, відстань 15-50 км, щоб авто не надто постраждало від недостатнього змащування.

Щодо варіатора CVT, то авто з такою трансмісією можна буксирувати тільки, якщо двигун заведений.