Педантичні німці занепокоїлися надійністю автомобілів з пробігом 100 000+ км. Зайнятися відповідним питанням соціологів спонукав зрослий попит населення західних країн на старі машини. Складанням наведеного нижче рейтингу займалася команда Auto Bild, пише Wheels News.

Основний критерій оцінювання – стан авто зі згаданим вище пробігом після тест-драйву та огляду ремонтниками. Лідером рейтингу стало “дітище” концерну “Фольксваген” – Golf Sportsvan 1,4 TSI (повна відсутність несправностей та нарікань з боку ремонтників після 150 000 км пробігу).

Аналогічним результатом після пробігу 100 000 км також можуть похвалитися “Ауді A3 Sportback g-tron” і Mercedes-Benz A220 d.

Решта фігурантів рейтингу також подолали зазначений кілометраж без поломок, проте не змогли уникнути зауважень з боку співробітників СТО. Так, фахівці заявили про виявлення потертості сидінь і дефектів інтер’єру в моделях Seat Ateca 1,4 TSI Style і Audi A4 Avant.

У “Тойоті Prius”, “Сузукі Swift Sport” і “Мазді CX-5 Skyactiv-D” майстри вгледіли сліди іржі на кузові, стійках і в багажнику відповідно.

Модель BMW Z4 удостоїлася критики за частковий знос окремих вузлів, а “Ауді A6 Avant 40 TDI S tronic” – за дефекти парктроніки.

Результати решти протестованих авто виявилися набагато гіршими, зазначається в публікації.