Купуючи вживане авто, водії сподіваються, що транспортний засіб прослужить якомога довше. Але іноді трапляються несподіванки – майже одразу після покупки стає зрозуміло, що стан авто залишає бажати кращого.

Переконатися у справності транспортного засобу слід до оформлення угоди, хоч водії часто спершу купують авто, а потім везуть його на СТО. OBOZREVATEL розповів, що слід першочергово зробити після покупки вживаного автомобіля.

На техогляді економити не можна. Візуально вичищений, вимитий, справний автомобіль може мати дуже багато недоліків при більш детальному огляді. Тож краще завчасно витратити зайву тисячу гривень на діагностику, ніж потім платити в десятки разів більше за ремонт.

Якщо вже так сталося, що авто ви придбали без діагностики, зробіть її одразу після покупки. Транспортний засіб віком до 10 років обов’язково потребує комп’ютерної діагностики.

Автоексперти радять звернутися до офіційних дилерів. Спеціалісти швидко визначать, чи траплялися з автівкою ДТП та який ремонт вже робив попередній власник.

Звертають увагу і на рівень рідин. Мова йде про моторну оливу, охолоджувач, пальне, омивач скла тощо. В ідеалі слід замінити всі рідини і запам’ятати дату оновлення.

Діагностика ходової частини і гальм необхідна з міркувань безпеки.

Загалом вживане авто краще купувати у власника, а не у перекупників. Так більше шансів дізнатися про історію транспортного засобу. За словами експертів, 80% авто, завезених з-за кордону, продають зі зменшеним реальним пробігом. Техогляд може визначити і такі махінації.