Купуючи авто «з рук», більшість українців стикаються з певними труднощами. Перше, що варто відзначити – це технічний стан транспортного засобу. Досить часто таке придбання супроводжується додатковими витратами на ремонт. Особливо це актуально в бюджетнішому сегменті, хоча і тут є непогані варіанти, які не доставлять особливих проблем.

Експерти виділили п’ять моделей з ціною в межах $4000, які практично не ламаються ніколи, тому що мають хороші технічні дані? повідомляє Wheels News.

Mazda 3

У поєднанні з хорошими технічними характеристиками Mazda 3 має приємну зовнішність. Крім цього, у авто досить висока ліквідність, що є вагомою перевагою. До плюсів також відносять міцну підвіску, непогане оснащення та ресурсні двигуни, незважаючи на те, що йдеться в даному випадку про модель 2006-2008 років випуску. Хоча є й недоліки авто. Так, кузов потрібно регулярно перевіряти на сліди іржі, які легко усуваються, не вимагаючи серйозних фінансових вкладень.

Nissan Almera Classic

За вказану ціну Nissan Almera Classic можна придбати у версії 2009-2010 років випуску. Автомобіль може похвалитися надійними двигунами, міцною конструкцією та гарною керованістю. Щоправда, є деякі недоліки. Так, особливої уваги потребує підвіска та кузов. Останній рекомендується регулярно перевіряти на наявність слідів корозії. З іншого боку, подолати ці проблеми можна самостійно, що, у свою чергу, економить сімейний бюджет.

Ford Focus

У Ford Focus при всіх його достоїнствах є аналогічний недолік, що і у двох попередніх авто. Йдеться про кузов, який схильний до корозії. Хоча при належному догляді та регулярній обробці спеціальним засобом про цю проблему можна забути надовго. Що стосується ціни в $ 4000, то на «вторинці» модель можна знайти у другій генерації без рестайлінгу. Тим не менш, автомобіль має гарну технічну «начинку» і непоганий рівень оснащення.

Opel Astra

Opel Astra має кілька незаперечних плюсів, за які він і цінується. Йдеться про цікаву зовнішність, комфортний салон і великий вибір опцій. Тим не менш, похвалитися міцним ЛКП та бюджетним цінником в обслуговуванні автомобіль не може. Проте при належному догляді ці недоліки повністю нівелюються. Варто зазначити, що за вказаний цінник на “вторинці” модель пропонується у версії 2007-2009 років випуску.

Kia Cerato

Закриває цей рейтинг Kia Cerato тих же років, що й попередня модель – 2007-2009 рр. Хоча автомобіль має інші характеристики. Перше, що варто відзначити, — це більш бюджетний цінник обслуговування. Крім цього, машина має надійні мотори і міцну конструкцію, хоча кузов все-таки не варто залишати без уваги, перевіряючи регулярно його на сліди іржі. В оснащенні доступний стандартний пакет опцій комфорту та безпеки.