Українських водіїв можуть штрафувати за безліч різних порушень, у тому числі щодо технічного стану авто. Тепер їх попередили про можливі зміни у штрафах за переобладнання машин для роботи на газовому або альтернативних видах палива, що передбачено законопроектом №6379, повідомляє «Стіна».

Документ передбачає пом’якшення адміністративної відповідальності водія за керування автомобілем, переобладнаним для роботи на газу чи альтернативних видах палива без дотримання встановленого порядку проведення такого переобладнання.

За перше порушення особі випишуть штраф у розмірі 170 гривень, а у разі повторного порушення протягом року – сума зросте до 340 гривень. Розгляд таких справ та притягнення громадян до відповідальності пропонується покласти на Нацполіцію.

Наразі розмір першого штрафу становить 340 гривень, а при повторному порушенні передбачено позбавлення прав на строк від 3 до 6 місяців, з можливістю адміністративного арешту строком до 10 діб.

Автори законопроекту пояснюють, що оформлення дозвільних документів на переобладнання машин пов’язане із серйозними фінансовими витратами. Економити на паливі шляхом встановлення ГБО найчастіше намагаються неспроможні верстви населення, які нерідко не можуть дозволити собі дозволу.