В Україна стартував прийом замовлень на новий кросовер Toyota Corolla Cross. Модель отримала безліч модифікацій з моменту створення в 1966 році та виконувала ролі і спортивного купе, і сімейного компактвена, пише Wheels News.

Цього разу оновлена Toyota RAV4 виконана у спортивній версії з акцентами класичного стилю Corolla. Виготовлена модель на модульній платформі GA-C, що використовується і для хетчбек-седану, і для кросовера.

Проте незважаючи на це нова Corolla Cross відрізняється за дизайном від своїх тезок. Кросовер отримав унікальні форми та дизайн. Уважні водії можуть побачити схожість задньої частини авто з популярною RAV4, а саме шрифтом та малюнком ліхтарів.

У ієрархічному відношенні Toyota Corolla Cross знаходиться між CH-R та RAV4. Corolla Cross схожа колісною базою на CH-R, але вужча на 3 см та коротша на 14 см від RAV4.

Салон Toyota Corolla Cross дублює інтер’єр Corolla, присутні лише незначні відмінності.

В Україні з’явиться новий кросовер Toyota Corolla Cross У заявці виробника йдеться, що японський кросовер отримав гібридну силову установку п’ятого покоління. Під капотом Toyota Corolla Cross розташована 2-х літрова “атмосферна” четвірка, що працює за циклом Міллера. Сумарна потужність двигуна сягає 197 кінських сил. В Україні кросовер буде запропоновано виключно з переднім приводом, адже через особливості платформи повнопривідну трансмісію з карданним валом і міжосьовим диференціалом встановити було неможливо.

Відомо, що в Японії та деяких інших країнах будуть презентовані моделі з додатковим електродвигуном, що буде приводити в рух задні колеса.

Toyota Corolla Cross матиме приємні характеристики на витрату палива: швидкість до 100 км/год вона розвине за 7,6 секунди. При цьому витрата палива становить всього 4,3 л/100 км. В Україні кросовер буде представлено у всіх версіях, від бюджетної Live до Premium. Найдоступніший кросовер буде коштувати 1 306 100 грн.