Іржа є постійною та неминучою супутницею будь-якої машини. І особливо б/в. Але одні автомобілі іржавіють швидко, а на інших руді плями з’являються дуже рідко. Автомобільні експерти виділили п’ять машин, кузови яких виявляють разючу стійкість до корозії, пbit sud.ua.

Porsche Cayenne

Лакофарбове покриття кросовера першого покоління, яке випускалося з 2002 по 2010 роки, досить товсте. Тому воно відмінно протистоїть дорожньому піскоструму, а сколи — рідкісне явище. Іржу найчастіше можна знайти під пластиковими деталями і в місцях стиків кузовних панелей.

Audi A6

У «шістки» в кузові C6 сколи на капоті і навіть у районі задніх колісних арок починають цвісти дуже повільно. А річ у тому, що кузов седана виконаний з алюмінію. До того ж у нього дуже міцні підрамники та лонжерони з безліччю точок кріплення. Ось тільки кліренс «німця» маленький. Через це антикорозійне покриття днища часто ушкоджується навіть найакуратнішим водієм.

Volvo S80

Шведський виробник спочатку трепетно ставився до антикорозійної обробки своїх машин і преміальний седан S80 другого покоління не став винятком. Сталевий кузов акуратно зібраний, чудово забарвлений, так що відверто слабких місць у нього немає. І хоча лакофарбове покриття «шведа» швидко втрачає свій блиск, власники S80 воліють із ним взагалі нічого не робити, оскільки зайве позазаводське втручання «привабить» корозію. А так — хай і тьмяно, але без гнильних процесів.

Mercedes-Benz S-Class

Седан у кузові W221 – ще один представник стійких до корозії машин. Якість забарвлення у моделі дуже хороша, тому іржа на капоті, крилах та дверях зустрічається рідко. Швидше за все, вона скаже про кустарний кузовний ремонт, на який ще й грошей пошкодували.

Варто лише звернути увагу на задні крила. Їхня шумоізоляція з часом злітає і під неї починає потрапляти дорожні бруд і реагенти. Все це може спричинити осередки корозії в невидимих при швидкому огляді місцях.

Volvo XC90

Перший кросовер марки шведи захистили від корозії не гірше ніж споріднений седан S80. У конструкції інженери використали сталь, яку покрили товстим шаром фарби. Але слабкі місця у автомобіля все ж таки є. Іржа може з’явитися в місцях зіткнення металу та пластикових деталей, а також на передніх лонжеронах та підрамнику.