В Україні автовласники матимуть змогу по-новому замовляти номери. Відповідний наказ МВС №10 (від 17 січня 2023 року) набуде чинності 3 червня. Як зміниться процедура, розповів заступник міністра внутрішніх справ Богдан Драп’ятий у соцмережі facebook, повідомляє Znaj.ua.

Автомобілісти зможуть підібрати номерний знак через електронний кабінет водія та забронювати його. Якщо номер буде належати до категорії платних, то здійснити оплату також можна буде без проблем в онлайн-режимі.

Як зазначив Богдан Драп’ятий, бронь на номер діятиме протягом 10 днів. За цей час водієві доведеться відвідати сервісний центр МВС та завершити реєстрацію автомобіля з обраним номером. Підбирати номери в онлайн-режимі українці матимуть змогу вже з 3 червня 2023 року.

У МВС наголошують, що нововведення стане черговим кроком у цифровізації держпослуг та значно полегшить життя автомобілістам.

«Впровадження нового функціоналу стане черговим кроком у напрямі цифровізації, забезпеченні прозорого та зручного алгоритму отримання однієї з найбільш затребуваних послуг», — наголосив Богдан Драп’ятий.