Мало хто знає, що Запорізький автозавод планував подальший розвиток «Таврії» та розробляв друге її покоління. Було випущено декілька прототипів моделі. Їхні фото опублікував «Фокус».

Нова «Таврія» мала позначення ЗАЗ-1106. Проєктувати її почали ще наприкінці 80-х – практично одразу після того, на конвеєр став хетчбек першого покоління.

У цьому немає нічого дивного, адже першу «Таврію» готували до виробництва близько 10 років – перші її прототипи з’явилися ще 1978 року.

Дизайнери із Запоріжжя створили декілька прототипів – тридверний та п’ятидверний хетчбеки, а також седан. Для кінця 80-х автомобілі виглядали сучасно і відрізнялися елегантним дизайном. Серед особливостей авто були двосекційні бічні стікла, в яких опускалася лише невелика частина.

ЗАЗ-1106 продемонстрували на виставці «Автодизайн-88» та планували запустити у виробництво у 90-х роках. Примітно, що шасі та двигун збиралися залишити від стандартної «Таврії» ЗАЗ-1102 – це прискорило б розробку авто.

Економічна криза 90-х не дозволила випустити друге покоління «Таврії». Сімейство ЗАЗ-1102 знаходилося у виробництві до 2011 року. Один із прототипів ЗАЗ-1106 зберігся в заводському музеї.