Надійність – дуже важлива характеристика серед автолюбителів. Незалежно від віку, зовнішнього вигляду чи швидкості, автомобілісти хочуть мати транспортний засіб, який не буде легко ламатися і вимагати частого ремонту. Хоча надійність автомобіля має вирішальне значення, інші фактори, такі як універсальність, комфорт і безпека, є не менш важливими.

Звичайно, немає однозначної відповіді на питання, які автомобілі є 100% найнадійнішими в історії. Однак кілька автомобілів заслужили репутацію виняткової надійності.

Врахувавши величезний масив даних з інтернет-ресурсів, досвід працівників СТО та реальні відгуки власників, портал Avtosota зробив підбірку найнадійніших універсальних авто.

Honda CR-V

Honda CR-V відома своєю надійністю і є одним з найнадійніших кросоверів у світі. Однак не лише надійність робить його популярним авто серед водіїв. Повний привід забезпечує відмінну прохідність по бездоріжжю.

Автомобіль поставляється з двома варіантами коробки передач – механічною та автоматичною. На вибір доступні 2,0-літровий бензиновий двигун потужністю 150 кінських сил, 2,4-літровий потужністю 166 кінських сил та 2,2-літровий дизельний двигун потужністю 150 кінських сил.

Інтер’єр автомобіля також якісний, з сучасним оздобленням, яке не зношується з часом і не деренчить під час руху. Просторий салон і хороший рівень безпеки пасажирів роблять його чудовим сімейним автомобілем.

Toyota Camry

Ще один автомобіль, відомий своєю надійністю, що має шанувальників по всьому світу. Camry п’ятого покоління – чудовий вибір для тих, хто хоче мати надійний автомобіль без зайвих витрат.

Автівка має міцну та енергоємну підвіску, яка служить довго, зберігаючи комфортну їзду навіть на вибоїстих дорогах. Найпоширеніший двигун – 2,4-літровий потужністю 152 кінські сили, і при належному догляді він може проїхати до 1 мільйона кілометрів. Електроніка автомобіля має бездоганний послужний список, розрахований на десятиліття.

Купити цей автомобіль досить складно, оскільки власники рідко хочуть з ним розлучатися, і він зазвичай продається протягом декількох годин після подання оголошення.

Volvo S80

Маловідомий європейський автомобіль, який не поступається будь-якій німецькій залізній конячці з точки зору надійності, електроніки та потужності двигуна.

Автомобіль поставляється з декількома варіантами двигунів, але найпоширенішими варіантами другого покоління є 2,5-літровий бензиновий двигун потужністю 230 кінських сил або 4,4-літровий потужністю 315 кінських сил. Окрім надійності, автомобіль пропонує високий рівень комфорту, з м’якою підвіскою, просторим салоном і великою кількістю електронних функцій.

Надійність автомобіля – це лише один з багатьох факторів, які слід враховувати при покупці транспортного засобу, але це, безсумнівно, важливий фактор, який може врятувати вас від головного болю і заощадити гроші в довгостроковій перспективі.