В Україні зареєстрували законопроєкт №6379, який передбачає зменшення штрафів за порушення правил переобладнання автомобілів, які працюють на газовому паливі, тобто водії з неоформленим ГБО будуть платити за це порушення менше ніж зараз.

Про це йдеться на офіційному вебпорталі Верховної Ради України, передає «Апостроф».

За перше порушення автовласникам, транспортні засоби яких працюють на газі, доведеться заплатити штраф на суму 170 гривень, а за друге за кожне наступне — 340 гривень, тоді як зараз перший штраф уже становить 340 гривень, і за кожне наступне порушення водію загрожує позбавлення водійських прав чи адміністративний арешт.

Разом з цим у законопроєкті передбачено встановлення відповідальності за порушення правил керування ТЗ з газовими балонами у статті 121 Кодексу України про адміністративні правопорушення.

Як пояснили нардепи, такі зміни потрібні, бо альтеративні види палива стають популярними в Україні, тому українських водіїв, які перейшли на більш екологічне паливо, потрібно захистити. Це також може стимулювати українців активніше переходити на екологічну альтеративу бензину та зменшити викид шкідливих речовин в атмосферу.