Дилери в Україні розпочали прийом замовлень на новий кросовер Toyota Corolla Cross. Toyota Corolla зазнала багато трансформацій з моменту свого створення в 1966 році, примірявши на себе різні ролі – від спортивного купе до сімейного компактвена.

Нова Corolla Cross суттєво відрізняється за дизайном від своїх легкових однофамільців. Кросовер має унікальний профіль і передню частину, без явних дизайнерських запозичень. Єдину схожість можна побачити в задній частині автомобіля, яка дещо нагадує популярний в Україні RAV4 – виштамповкою та малюнком ліхтарів. У модельній ієрархії новинка займе місце між CH-R та RAV4, що підтверджується її розмірами. Corolla Cross на 14 сантиметрів коротша і на 3 сантиметри вужча за RAV4, але має таку ж колісну базу, як і CH-R.

Інтер’єр Toyota Corolla Cross багато в чому запозичений у “материнської” Corolla, з точно такою ж комбінацією приладів, майже ідентичним дизайном передньої панелі та схожою центральною консоллю. Хоча певні відмінності можна побачити на дверних картах, вони не суттєво змінюють сприйняття інтер’єру нового кросовера. Найважливішою особливістю кросовера японський автовиробник називає абсолютно нову гібридну силову установку п’ятого покоління, яка нещодавно дебютувала на Toyota Corolla.

Під капотом автомобіля – дволітрова “атмосферна” четвірка, що працює за циклом Міллера. Двигун отримав значні доопрацювання, в результаті чого сумарна потужність досягла 197 кінських сил. Через особливості платформи неможливо встановити повнопривідну трансмісію з карданним валом і міжосьовим диференціалом, тому в Україні кросовер буде пропонуватися тільки з переднім приводом. Проте в Японії та деяких інших країнах доступні версії з додатковим електродвигуном, який приводить у рух задні колеса. Крім того, в новому поколінні гібридної установки була модернізована літій-іонна батарея зі збільшеною ємністю і значно зменшеною вагою.

Toyota Corolla Cross демонструє хороші динамічні характеристики і витрату палива: розгін від 0 до 100 км/год за 7,6 секунди, а витрата палива в комбінованому циклі становить близько 4,3 л/100 км. В Україні паркетник доступний у широкому діапазоні комплектацій, від найпростішої версії Live до найдорожчої Premium. Найдоступнішу модифікацію кросовера можна замовити за ціною від 1 306 100 грн, що дуже близько до вартості гібридного RAV4 з 2,5-літровим агрегатом. Незважаючи на відмінності між двома моделями, Corolla Cross обов’язково знайде своїх покупців.