У Німеччині продають за 16 тисяч євро військову версію компактного українського позашляховика ЛуАЗ-967 М 1987 року, що виготовлений на Луцькому автомобільному заводі на замовлення Міністерства оборони СРСР. Він створений для перевозки поранених бійців на ношах, а також він плаваючий.

Про це повідомляється на німецькому сайті з продажу авто mobile.de, пише «Апостроф».

Така висока ціна обумовлена рідкістю авто. Він залишився у Німеччині після відходу радянських військ у період Другої світової війни. Усього було випущено близько 20 тисяч екземплярів, а на сьогоднішній день залишилось у використанні лише кілька десятків.

Цей транспортер переднього краю, повнопривідний автомобіль-амфібія має 0,9-літровий 40-сильний двигун та повний привід. Він здатний розвивати швидкість до 75 км/год по суші та 3 км/год – по воді.

Машина має місце водія по центру салону, а з боків встановлюються ноші. Дно кузова — герметичне.

Екземпляр, що продається, знаходиться у відмінному стані, а його пробіг за 37 років складає 34 тисяч км. Також позашляховик нещодавно оновили: замінили капот, сидіння, колісні диски та ремінь ГРМ. У комплект увійшли ноші для перевезення поранених.

Призначенням ЛуАЗ-967 М була евакуація поранених з передньої лінії фронту, підвезення боєприпасів, а також виконання розвідзавдань, тому машина має досить низький силует і якомога нижче притиснутий до землі.