Спорткар Honda NSX/Acura першого покоління випускався у 1990-2005 роках. Це був перший автомобіль із алюмінієвим кузовом та шасі, електронним підсилювачем керма, електронною педаллю газу та двигуном із V-подібним розташуванням циліндрів. Максимальний крутний момент агрегату досягав 8000 об/хв, пише «Автоцентр».

Один із таких автомобілів нещодавно виставили на продаж у Північній Каліфорнії і вже встигли продати за 8,5 тисячі доларів. Здавалося б, досить невелика сума за культовий японський спорткар, якби не одна маленька деталь. Виставлений на продаж Honda NSX/Acura 1990 року виробництва 20 років провів на дні річки. Водолази натрапили на нього у 2019 році під час пошуків автомобіля, причетного до злочину.

Як виявилося, спорткар викрали ще у 90-х роках минулого століття. На той час влада припустила, що автомобіль знаходиться у річці Ядкін в Північній Кароліні. Власник вирішив, що його навряд чи вдасться відновити й виставив на продаж за 6000 доларів. Але знайшлася людина, яка віддала за практично знищений водою і часом автомобіль 8500 доларів. До того ж, зі слів продавця, йому довелося за нього поборотися з конкурентами.

Іржавий спорткар-утопленник не мав двигуна та скла. На кузові «дводверки» видно дірки, передні стійки зламані, а багажник заповнений брудом. У повністю зруйнованому салоні виріс цілий сад. Але при цьому на одометрі всього 62764 км.

Новий власник планує відновити культовий автомобіль. Чи вдасться йому це, сказати складно.