Попри те, що на календарі весна, вночі все ще трапляються приморозки. Якщо авто «ночує» на вулиці, перед тим, як їхати, деякі експерти радять прогріти двигун.

Але зазначається, що «прогрівати» двигун 5-10 хв не те що не обов’язково, але деяким моторам шкодить. Початковий прогрів двигуна на холостому ходу повинен займати не більше 1-2 хвилин. Це пов’язано з тим, що тривала робота двигуна на холостих оборотах серйозно скорочує його ресурс, пише Znaj.ua.

При низьких оборотах двигун не має нормальної циркуляції олії, що призводить до масляного голодування та швидкого зношування цілого ряду деталей (поршнева група, масляний насос, система охолодження, газорозподілу та випуск), зазначають експерти.

Також це стосується турбінних двигунів. Для них дана проблема особливо актуальна, адже сама по собі турбіна досить вимоглива і при неналежній роботі двигуна може швидше вийти з ладу. Так само при неналежному догляді страждають інші складові авто. Наприклад, при довгій роботі на холостому ходу страждає і каталізатор, який дуже схильний до перегріву.

Автолюбителі рекомендують відразу після пуску дочекатися, коли стрілка тахометра впаде нижче за 1000 оборотів. Потім потрібно починати їхати і перші кілька кілометрів, поки двигун не досягне робочої температури потрібно їхати максимально повільно і акуратно.