Протягом останніх кількох років проблеми з ланцюгом постачання деталей завдали шкоди автомобільній промисловості, і багато компаній страждали від затримок у виробництві. Одна з таких компаній, Renault, тепер заявляє, що причиною спричиненого дефіциту є крадіжки деталей автомобілів.

Як повідомляє Wheels News із посиланням на Periodismo del Motor, завод французького автовиробника в Вальядоліді, Іспанія, став жертвою численних крадіжок запчастин, які проводились на протязі року. Компанії це коштувало сотні тисяч євро.

За даними видання, один із водіїв доставки Valladolid був у змові з представником іншої транспортної компанії, і за допомогою іншого співробітника Renault запчастини вдалося вивезти з заводу, не викликавши будь-яких підозр.

Розслідування було розпочато після того, як вищезгадана транспортна компанія Arcese España, а також керівник відділу безпеки Renault висловили скарги на можливу крадіжку деталей, призначених для заводу у Вальядоліді. Як з’ясувалося, після перевірки відеозаписів було виявлено відео, що підтверджують крадіжку деталей. Усіх трьох підозрюваних заарештували, а також ще трьох затримали на фабриці, але розслідування залишається відкритим і можливі подальші арешти.

Arcese повідомив про крадіжку трьох контейнерів, наповнених каталізаторами, які повинні були бути прийняті на завод у Вальядоліді, але таємничим чином зникли. Під час подальшого розслідування Renault виявила крадіжку двох палет форсунок, які нібито були вкрадені у 2021 році, але так і не були знайдені через несправні камери відеоспостереження.

За оцінками, в результаті цих крадіжок Renault втратила 589 762 євро, з яких 69 174 євро припало на крадіжки, про які повідомляє Arcese.