За допомогою бронетранспортера українські воєнні виявляють позиції російських військ та завдають ударів по них, а також прикривають піхоту під час штурму.

Бійці Збройних сил України застосовували українські бронетранспортери (БТР-4) “Буцефал” на Бахмутському напрямку Донецької області. Надані воєнними кадри роботи у Telegram-каналі KARYMAT.

Повідомляється, що солдати української армії завдавали ударів із 30-мм гармати.

На першому та другому ролику два БТР-4 “Буцефал” виявляють позицію російських військ, після чого починають вести по ній вогонь. На третьому відео воєнні на техніці прикривають піхоту під час штурму позицій ЗС рф у районі Бахмута.

Що відомо про БТР-4 “Буцефал”

“Буцефал” — повнопривідний восьмиколісний бронетранспортер з колісною формулою 8×8, розроблений в Україні — у Харківському конструкторському бюро машинобудування. Техніка призначена для транспортування бійців механізованих підрозділів та вогневої підтримки у бою. БТР використовують для оснащення підрозділів, здатних вести бойові дії за різних умов, навіть у разі застосування зброї масового ураження.

БТР-4 може виконувати поставлені завдання цілодобово, у різних кліматичних умовах, на дорогах з різним покриттям та в умовах повного бездоріжжя. Діапазон температур повітря від -40 до +55°C.