Ентузіасти зі студії дітейлінгу WD Detailing, розташованому в штаті Огайо (США), знайшли на звалищі класичний універсал Volvo 740 1990 року випуску, повідомляє «Автоцентр».

Як з’ясувалося, автомобіль простояв там майже 12 років, і його планували відправити під прес. Майстри не могли допустити цього та викупили універсал, тим самим подарувавши йому шанс на нове життя. Він був покритий товстим шаром пилу та бруду, але команду WD Detailing це не збентежило, оскільки вони мають колосальний досвід відновлення таких машин.

Спочатку вони очистили кузов від усього бруду і були здивовані тому, що на ньому немає іржі. Лакофарбове покриття за роки простою також не потьмяніло. А після нанесення спецзасобів та полірування воно почало виглядати просто ідеально. Колеса, оптика, хромовані елементи та скло після дітейлінгу також виглядають чудово.

Над салоном універсала спеціалістам довелося попрацювати. Крім пилу в ньому оселилася пліснява, а також сліди своєї життєдіяльності залишили дрібні гризуни. Однак і з цим майстри впоралися чудово. Далі вони взялися за очищення моторного відсіку.

Після всіх маніпуляцій класичний універсал Volvo 740 із пробігом майже 100 000 миль, який близько 12 років провів на звалищі, вдалося завести. Причому змінювати деталі не було потреби. Автомобіль передали одному з майстрів, який є великим шанувальником цієї моделі.