Нещодавно Кабінет Міністрів змінив процедуру перевірки водіїв, щоб забезпечити її точність і прозорість. Згідно з новим положенням, процес перевірки повинен фіксуватися на відео або в присутності двох свідків. Нова процедура стосується тестів на алкогольне сп’яніння, вживання наркотиків та специфічних препаратів, які можуть впливати на швидкість реакції.

Про це повідомив Тарас Мельничук, представник Кабінету Міністрів у Верховній Раді, пиit Avtosota. Згідно з новою системою, весь процес перевірки має бути зафіксований на камеру. Якщо камери немає, водій має бути оглянутий у присутності двох свідків.

Якщо водія спіймають на адміністративному порушенні, відеозапис порушення буде додано до протоколу.

Важливо пам’ятати, що українське законодавство дозволяє водіям мати до 0,2 проміле алкоголю в крові під час керування автомобілем. Будь-яка концентрація понад цю норму вважається порушенням і прирівнюється до фактичної відсутності алкоголю в організмі.

В Україні штрафи за водіння в нетверезому стані становлять від 17 000 до 34 000 гривень. Якщо водія спіймають на порушенні закону двічі на рік, йому доведеться вилучити свій транспортний засіб, заплатити штраф у розмірі 51 000 гривень і провести 15 діб у в’язниці. Крім того, буде накладено заборону на керування транспортним засобом на 10 років.