Українські біженці у Швейцарії мають продати свої автомобілі, якщо не хочуть залишитись без соціальної допомоги, повідомляє видання «Новий формат» із посиланням на 20Minuten.

Зазначається, що будь-хто, хто живе на соціальну допомогу, через рік після прибуття до Швейцарії має проходити повторну перевірку активів.

Згідно з правилами Швейцарської конференції із соціальної допомоги, автомобілі мають бути продані, якщо їхня вартість перевищує розмір виплат, які в залежності від регіону становлять кілька тисяч франків. Отримані кошти біженці повинні використовуватиме забезпечення своїх потреб.

Нині у швейцарських кантонах розпочали виконання цього заходу. Зокрема, у Люцерні надсилають біженцям приписи про продаж автомобіля, якщо його ціна перевищує розмір допомоги, яка в цьому регіоні становить чотири тисячі франків на особу або 10 тис. франків на сім’ю. На продаж приділяється місяць. Залежно від вирученої від неї суми соціальні виплати зупиняються відповідний час.

Аналогічні правила влади впроваджують і в інших швейцарських кантонах, таких, як Берн, Базель-Штадт, Цюріх та Аргау. У Берні зазначили, що під цей закон підпадають також ювелірні прикраси та готівка.