Нещодавно Whatcar.com провів опитування серед 25 000 місцевих автовласників, щоб скласти рейтинг найпроблемніших автомобілів віком до п’яти років. Експерти розділили рейтинг за сегментами, і ось список найбільш ненадійних кросоверів, пише Avtosota.

Peugeot 3008

Починаючи з Peugeot 3008 (2017 – по теперішній час), ця модель з дизельним двигуном була визнана найгіршим сімейним кросовером у віці до п’яти років. Близько 40% опитаних власників цієї моделі повідомили про численні проблеми з автомобілем, причому основною скаргою була підвіска. Однак водії також стикалися з ненадійними акумуляторами, двигунами та гальмами. Цікаво, що 83% власників цієї моделі отримали безкоштовний ремонт по гарантії від дилерів.

Range Rover Evoque

Далі йде Range Rover Evoque (2011-2019), 35% власників якого були змушені відвідувати сервісні центри через низьку надійність автомобіля. Найчастіше водії скаржилися на акумулятор, електроніку та мультимедійну систему, трохи менше автолюбителів мали проблеми з вихлопною системою та кондиціонером. На ремонт автомобіля працівники сервісних центрів зазвичай витрачали трохи більше тижня.

Jaguar E-Pace

Jaguar E-Pace (2017 – теперішній час) – це яскраво оформлений кросовер з вражаючим набором опцій, але, на жаль, проблеми з надійністю розчарували багатьох учасників опитування. Майже половина респондентів повідомили про збої в роботі навігаційної та мультимедійної систем автомобіля, автомобілісти також скаржилися на надійність двигуна та вихлопної системи. Половина опитаних зазначили, що ремонт Jaguar E-Pace в сервісному центрі зайняв більше тижня.

Audi Q3

Що стосується Audi Q3 (2018 модельного року), то аж 43% власників цього німецького кросовера поскаржилися на проблеми з надійністю, що призводять до збоїв в роботі електроніки, паливної системи та двигуна. І лише 86% водіїв отримали безкоштовний ремонт.

BMW X1

BMW X1 (2015-2022) – компактний кросовер з дизельним двигуном, і його ремонт може бути дорогим. Лише 44% автомобілістів могли розраховувати на безкоштовну роботу, і в більшості випадків всі необхідні ремонтні роботи були виконані протягом семи днів. Найпоширенішими проблемами були електроніка, двигун та акумулятори.

Volvo XC40

Нарешті, шведський Volvo XC40 (2017 – теперішній час) – просторий і безпечний кросовер, але власники версії з бензиновим двигуном (23%) були незадоволені його надійністю. Водії вказували на проблеми з двигуном і акумулятором, а також на проблеми з кузовом. Водночас власники гібридного Volvo XC40 повідомили про меншу кількість проблем (14%).

Dacia Duster

У Dacia Duster (2013-2018 рр. випуску) найбільше несправностей було виявлено в електроніці, двигуні та гальмівній системі, але для 83% власників ремонт зайняв менше тижня. У 50% випадків Dacia усувала проблеми власним коштом.

Загалом, дослідження виявило найбільш ненадійні сімейні кросовери віком до п’яти років, надавши цінну інформацію для потенційних покупців автомобілів.