Cпеціалісти німецького журналу «AutoBild» регулярно проводять власні ресурсні випробування, в ході яких оцінюють стан машин після подолання позначки в 100 тисяч кілометрів пробігу.

Автори таких рейтингів фіксують усі поломки, що сталися з автомобілями до цієї точки, після чого підраховують кількість несправностей та виносять машині вердикт, пише Wheels News. Оцінка 5 говорить про те, що надійність машини не дуже, а якщо один – хороша. На цей раз експерти оцінювали сучасні кросовери.

Експерти виділили з цього рейтингу ті моделі, які можна купити в Україні, склавши свій власний ТОП-5:

  • На першому рядку цього рейтингу розташувалася Mazda CX-5 з оцінкою 1 (відмінно);
  • На другій позиції опинився корейський Kia Sportage. Оцінка – 1 (відмінно);
  • Третє місце дісталося німецькій моделі Volkswagen Tiguan, проте оцінка надійності цього кросовера виявилася трохи гіршою, ніж у конкурентів (1 з мінусом);
  • Аналогічний результат у ході технічної інспекції продемонстрував ще один німецький SUV BMW X1 (1 з мінусом);
  • Замикає цей рейтинг корейський кросовер Hyundai Tucson, якому журналісти також надали оцінку (1 з мінусом);

Що стосується найненадійніших автомобілів сегменту SUV, то серед них виявився лідером японський кросовер Subaru XV (оцінка 4), який за 100 тисяч кілометрів пробігу виділився на тлі інших такими проблемами, як зчеплення, що згоріло, оплавлені поршні, а також корозія деталей ходової частини.

Не набагато краще були справи у Audi Q3. Несправностей у порівнянні з Subaru виявилося трохи менше, але досягти оцінки вище 4 балів йому не вдалося через ряд дефектів, пов’язаних з лямбда-датчиком, радіатором системи рециркуляції відпрацьованих газів, а також трансмісії.