В Україні регулярно переглядають штрафні санкції за порушення правил дорожнього руху. На цей раз стало відомо, що знову хочуть збільшити покарання для водіїв, передає «Стіна».

Зазначається, що депутати планують внести зміни до статті 130 Кодексу України про адміністративні правопорушення. Метою називають підвищення безпеки дорожнього руху, зниження кількості ДТП шляхом посилення відповідальності за керування транспортними засобами у стані сп’яніння.

Це стосується водіїв, які сідають за кермо в стані сп’яніння. Нещодавно за повторне порушення протягом року вже збільшували покарання до 51 тисячі штрафу. Тепер же пропонують за повторне порушення забирати посвідчення водія на термін до 5 років. Також депутати пропонують конфіскувати автомобіль.

Новий законопроєкт передбачає, що у випадку третього такого порушення повинен бути штраф у розмірі 68 тисяч гривень, позбавлення водійського посвідчення на 10 років, а також конфіксація автомобіля.

Наразі цей законопроєкт ще розглядається в парламенті. Якщо документ ухвалять, то нові правила набудуть чинності з дня, коли вони будуть опубліковані.