Про майбутній «вихід у світ» флагманського електричного кросовера Kia EV9 вже було чимало повідомлень у різній інтерпретації, від шпигунських фото дебютанта в камуфляжі до попередньої технічної інформації. І ось напередодні офіційної прем’єри, яка має відбутися наприкінці березня, з’явилися детальніші відомості про новий великий електромобіль, повідомляє «Автотема».

Це найбільша модель на електричній модульній платформі E-GMP концерну Hyundai Motor. Від представленого в 2021 році концепту серійний «нащадок» успадкував брутальну зовнішність із мінімальними змінами та габарити. Точні розміри електромобіля ще не оприлюднені, але приблизно це під п’ять метрів завдовжки та більше двох метрів завширшки з колісною базою близько 3,1 метра.

У Kia EV9 три ряди сидінь із шести або семимісним компонуванням. У першому випадку це два роздільні крісла середнього ряду, які можна розвернути проти ходу руху, як у багатьох мінівенів, або повернути на 90 градусів обличчям до дверей для зручності входу та виходу. Для семимісної версії передбачений тримісний диван у другому ряду зі складною спинкою.

До послуг водія єдина панель-безкозирка із двома 12,3-дюймовими сенсорними екранами. Кілька аналогових кнопок є лише для управління клімат-контролем. Селектор трансмісії встановлений на рульовій колонці під правим підрульовим перемикачем.

Офіційно технічної інформації про дебютанта ще не представлено. Але є попередні характеристики. Так, базова задньопривідна модифікація оснащуватиметься електромотором на 203 к.с. та 339 Нм, дальність ходу на одній зарядці – 350 чи 470 км залежно від ємності батареї. У повнопривідного кросовера два мотори сумарною потужністю 406 к.с. з крутним моментом в 515 Нм для «середніх» варіантів і 651 Нм у топ-версії. Дальність ходу – 390-420 км.

Продаж таких машин має стартувати цього літа за ціною на ринку США від 56 тисяч до 73 тисяч доларів.