Austin Healy Sprite виглядають дуже кумедно. Ці автомобілі випускалися з 1958 по 1971 рік, усі вони здаються усміхненими, грайливими та милими цуценятами. Тож сумно бачити, як даний автомобіль покинутий і іржавіє, вростаючи в землю.

На щастя, хлопці з WD Detailing отримали можливість врятувати один такий екземпляр, пише Wheels News. Коли кілька тижнів тому власники сміттєзвалища побачили, як вони відновили покинутий універсал Volvo 740, їм запропонували очистити Sprite і повернути його до життя. Якщо б вони змогли це зробити, то Спрайт дістався б їм безкоштовно.

Почистити автомобіль досить складно, але повернути його до життя через 31 рік – це дуже складне завдання. Austin Healey Sprite про який йде мова виглядає ціленьким, його двигун і салон неушкоджені. Однак воскресіння та надання йому презентабельного вигляду може виявитися надто монументальним завданням.

Бригада WD Detailing видаляє все листя, бруд та інше сміття з автомобіля перед тим, як мити його. Але ще до того, як вони можуть запустити авто, вони стикаються з проблемою зняття сидінь. Як і більшість автомобілів тієї епохи, особливо британських, Sprite — це набір іржавих деталей, особливо в задній частині.

Навіть чистка автомобіля вимагає нетрадиційних методів. Мийка високого тиску видаляє лише частину бруду, тому команда вдається до видалення решти за допомогою наждачного паперу.

Згодом бруд зник, і червона фарба Sprite знову засяяла, принаймні ті частини, які не поржавіли. Переходячи до моторного відсіку, коліс і салону, автомобіль отримує глибоке очищення, залишаючи на ньому приємну патину. Дивовижно бачити, як машину очистили та перетворили з мишачого гнізда на неушкоджену, презентабельну машину, яка, як ми сподіваємося, зрештою отримає дім, якого вона заслуговує.