Об’єми фальсифікованого пального в Україні зменшуються. Збувають же його в невеликих містах. «Бодяжать» бензин А-95, за даними експертів, лише кілька мереж, серед яких – ANP і АВІАС.

Про це повідомляє OBOZREVATEL із посиланням на Інститут споживчих експертиз. Там зазначили: зазначені мережі «останнім часом в принципі лихоманить, тож результати важко назвати несподіваними».

Також, за даними експертів, не відповідає нормам профільного ДСТУ пальне ще у трьох мережах. Це:

  • 24/7 у Дніпропетровській області, в одній із проб пального якої «октанове число було набагато нижчим від необхідного».

«Це чіткий маркер саморобного пального, яке виробляється в кустарних умовах», – пояснили експерти.

  • KRAFT – у бензині якої було виявлено перевищення вмісту сірки у 35 разів.

«352 мг/кг за норми не більше 10», – розповіли в Інституті.

  • DNIPRO OIL GROUP – у бензині якої було виявлено «захмарне» перевищення вмісту сірки у 70 разів.

Крім того, зазначили експерти, об’ємна частка отруйного бензолу в пробах мереж KRAFT та DNIPRO OIL GROUP також перевищує норму. Так:

  • у бензині з АЗС KRAFT було зафіксовано майже чотириразове перевищення;
  • у DNIPRO OIL GROUP перевищення виявилося більш ніж семикратинм.

«Це небезпечна сполука, від якої утворюється нагар та відбувається перегрів двигуна. При такій величезній кількості бензолу, проблеми зі здоров’ям у водіїв та пішоходів практично неминучі. Власне, як і фактично гарантована поломка автомобіля», – резюмували в Інституті.

Фальсифікованого пального в Україні стає менше

«Бодяги» поменшало

Загалом, констатували експерти, кількість фальсифікованого ресурсу на ринку значно знизилася. Причиною цього називається зменшення кількості кустарних виробництв – т.зв. «міні-НПЗ».

«Найбільші з них розбили російські бомби та снаряди, інші знизили обсяги через проблеми з ресурсом та логістикою. Саме тому багато мереж з «червоної» зони [невідповідність чистоти палива нормам] перемістилися в «синю» [середній рівень чистоти] – бо тепер доводиться все ж таки торгувати імпортним пальним», – пояснили в Інституті.

При цьому там підкреслили: кількість кустарного пального, що залишилася, пішла в основному малим регіональним мережам – «оскільки їм не потрібні значні обсяги». Тому, рекомендується, автомобілістам з невеликих міст і селищ слід «проїхати зайвих кілька кілометрів до великої заправки, щоб не потрапити в халепу».