Мало хто знає, але 1994 року на ЗАЗі розпочався випуск п’ятидверної Дани. Щоправда, виробництво ЗАЗ-1105 мало практично штучний характер – з 1994 по 1997 роки було виготовлено лише кілька тисяч автомобілів (за наявними даними – не більше 14 000). І ось одна з них продається лише за тисячу доларів, розповідає Hyser.

Власник автомобіля зазначив, що машина у відмінному стані, не дорога в обслуговуванні, економна та проста.

Ще б пак, свого часу цей автомобіль купували в основному студенти, молоді фахівці і не дуже заможні чоловіки, які хотіли пересісти з постарілих Жигулів перших моделей на щось нове, але при цьому досить доступне.

«Кузов у ​​хорошому стані, без ДТП, варити і фарбувати не потрібно, оброблений, всі скла рідні. Місткий салон сидіння в чохлах, зручно розкладаються. Ходова вся перебрана, двигун масло не бере, працює стійко, всі розхідники замінені. КПП не шумить, не вибиває, шруси нові, не тріщать. Хороша гума та АКБ, заводиться у будь-який мороз. Свіжа страховка. Документи в порядку, будь-який вид переоформлення», — написав власник.

До речі, незвичайну назву п’ятидверки багато автомобілістів у дев’яності роки пов’язували з жіночими іменами «Даніела» та «Богдана». Однак насправді «Дана» одержала своє ім’я на честь стародавнього скіфсько-сарматського найменування Дніпра – Данапріс.