Українському водієві, який планує поїздку за кордон, необхідно мати при собі міжнародно визнані документи, такі як водійські права, технічний паспорт і страховку на автомобіль. Для виїзду до країн Європи необхідні документи повинні відповідати міжнародному законодавству. У разі, якщо водій має нові права та техпаспорти, що підходять для виїзду в Європу, він все ж повинен оформити страховку на автомобіль, включаючи Зелену карту.

З початку цього тижня в МТСБУ заборонили оформляти страховку для виїзду за кордон від сьогодні на сьогодні, крім цього, на Зелену карту більше не діють знижки та кешбеки. Тепер, як і звичайне обов’язкове страхування на автомобіль можна купити з терміном дії, починаючи з наступного дня, після дня покупки, пише NNews.

Дане нововведення може стати серйозною проблемою для забудькуватих автовласників, які виїжджають за кордон із “сьогодні на сьогодні” і раніше оформляли Зелену карту десь неподалік кордону. Так, навіть якщо авто приїде на кордон, то без документів його не випустять і доведеться оформлювати Зелену карту, а після цього чекатиме ще доба.

Крім цього, українським водіям нагадали, що для того, щоб пред’являти Зелену карту в інших країнах, сам документ потрібно роздрукувати та мати з собою у паперовому варіанті.