What Car? нещодавно провів дослідження паливної ефективності гібридних автомобілів. Дослідження показало, що хоча гібриди загалом ефективні, споживання пального у різних моделей відрізняється, повідомляє Avtosota.

До десятки гібридних автомобілів з найнижчим споживанням пального увійшли кілька японських моделей, які споживають менше 5 літрів бензину на 100 км.

Toyota RAV4 Hybrid нового покоління є більш економічною, ніж її попередник, і може похвалитися відмінною надійністю та якістю збірки. Її витрата палива становить 4,8 л на 100 км. Toyota Yaris 1.5 Hybrid посів 9-те місце, а модель попереднього покоління все ще залишається фаворитом для багатьох водіїв завдяки зразковій економічності – 4,78 л на 100 км. Компактний японський хетчбек не є динамічним, але використовує електродвигун, що дозволяє значно зменшити споживання пального при їзді по місту.

Toyota Corolla Touring Sports 2.0 Hybrid посіла 8-е місце і відрізняється великим багажником, низькою витратою палива – 4,76 л на 100 км, а також 2,0-літровим двигуном і електродвигуном. Kia Niro Hybrid посів 7 місце, а його компактний хетчбек неймовірно економний у місті, споживаючи менше 4,7 л бензину на 100 км. Suzuki Swace 1.8 Hybrid посів 6-те місце, і він навіть економніший за Toyota Corolla завдяки використанню 1,8-літрового двигуна замість 2,0-літрового.

Toyota Prius 1.8 VVT-i посів 5 місце і є одним з найвідоміших гібридних автомобілів у світі. Він має вражаючу витрату палива – 4,66 л на 100 км, що навіть нижче, ніж заявлено виробником. Renault Clio 1.6 бензиновий гібрид 140 посів 4 місце, і французький хетчбек дуже економічний майже в будь-якій бензиновій версії, але гібридна версія ще більш вражаюча, з витратою палива 4,56 л на 100 км.

Honda Jazz 1.5 i-MMD Hybrid посів 3-тє місце – це компактний, але просторий японський хетчбек, надійний та економічний. Експертні тести підтвердили його витрату палива на рівні 4,2 л на 100 км. Toyota Yaris 1.5 Hybrid посів 2-е місце і є одним з найменших автомобілів Toyota в гібридній версії, споживаючи менше 4 літрів палива на 100 км. Нове покоління Toyota Yaris має покращену енергоефективність. Однак Toyota Yaris Cross 1.5 Hybrid посів 1-е місце, а кросовер на базі хетчбека Yaris споживає ще менше пального, ніж модель хетчбека, з вражаючим показником витрати пального – 3,91 л на 100 км.

Хоча гібриди поступово набувають популярності, оскільки не всі водії готові пересісти на електромобілі, дослідження також виявило три гібридні моделі з високими показниками споживання пального.

Три моделі з найбільшою витратою палива

Toyota RAV4 2.5 Hybrid, модель попереднього покоління, посіла 3 місце з витратою палива 6,3 л на 100 км. Toyota Highlander 2.5 Hybrid посів 2-е місце, споживаючи трохи менше 7 літрів пального на 100 км завдяки своїм більшим габаритам і значній вазі. Нарешті, Lexus RX L 3.5 бензиновий гібрид, японський кросовер преміум-класу, посів 1-е місце з витратою палива 7,6 л на 100 км завдяки своєму потужному 3,5-літровому двигуну, який є занадто потужним для гібридного автомобіля.