На український ринок вийшов новий DS 4 другого покоління. Купе-кросовер від преміального підрозділу концерну Stellantis вже привезли до нашої країни.

Про це повідомляє «Фокус» із посиланням на офіційний сайт DS України.

Кросовер DS 4 мав з’явитися у нас ще рік тому, проте війна змусила відкласти його дебют. Модель коштуватиме від 1 292 928 гривень.

Новий DS 4 2023 досягає 4400 мм у довжину при колісній базі 2675 мм. У дизайні кросовера грані поєднуються з похилим купеподібним дахом.

Модель буде доступна в базовій спортивній версії Performance Line та позашляховому варіанті Trocadero Cross з пластиковим обважуванням. Модифікації також відрізняються внутрішнім оздобленням: у першому випадку використана алькантара, у другому – шкіра.

Початкова комплектація DS 4 2023 включає матричні фари безключовий доступ, двозонний клімат-контроль, камеру, віртуальний щиток приладів, 10-дюймовий тачскрин, підігрів сидінь та керма. Також передбачено адаптивний круїз-контроль, автоматичне гальмування, утримання у смузі та контроль втоми водія.

У Trocadero Cross додані проекція на лобове скло, другий сенсорний екран, навігація, електропривід сидіння водія, а також системи розпізнавання дорожніх знаків та моніторингу сліпих зон. Крім того, у цьому випадку передбачено технологію контролю зчеплення на бездоріжжі Grip Control.

Французький кросовер доступний з 1,6-літровим бензиновим турбомотором на 215 к. с. та 1,5-літровим 130-сильним турбодизелем. Більш потужна версія розганяється до 100 км/год за 8,8 с і розвиває 220 км/год, зате дизель споживає 4,2 л/100 км у змішаному циклі.