Через повномасштабну війну в Україні, розпочату росіянами 24 лютого 2022 року, мільйони українців — здебільшого жінки, діти та літні люди були змушені покинути свої будинки і втекти.

У Європу, США, інші країни… не має значення. Однак найбільша кількість наших громадян все ж таки перебувають у країнах Європейського Союзу — у Польщі, у Німеччині і так далі. Вибиралися хто як міг – пішки, автобусом, потягом чи своїм особистим автомобілем.

Зараз у країнах ЄС українські права водія зізнаються, а більшість країн дозволяють українцям користуватися автомобілями на українській реєстрації, але це можливо лише на певний термін, пише Znaj.ua.

За інформацією, отриманою від українців, які перебувають у Німеччині, багато хто переживає, що термін, протягом якого можна користуватися авто на українській реєстрації, може закінчитися, тому деякі з них продавали авто на українській реєстрації в країнах ЄС або привозили їх для продажу в Україні.

Українці, які переїхали до Німеччини і відтоді мали змогу користуватися автомобілями на «рідній» реєстрації протягом шести місяців, але термін продовжили до року. Серед громадян у Німеччині з’явилася інформація, що термін добігає кінця, тому люди просто почали продавати там автомобілі. Дешевше, ніж вони коштували в Україні.