Перед тим, як розпочати безпосередньо аналіз доступних пропозицій, автоаматор оцінює свої можливості, а саме суму, яку може виділити з сімейного бюджету. Звичайно, чим вона нижча, тим складніше зробити вибір. Хоча навіть у бюджетному сегменті є гідні варіанти. Добірка з п’яти моделей, які відрізняються високою міцністю та надійністю. Відповідно ремонт їм потрібний у виняткових випадках. При цьому ціна у них – лише $4000, пише Wheels News.

Renault Logan

Для українців Renault Logan вважається одним із найкращих варіантів. Цінується він не лише за міцний кузов та надійні мотори, а й невибагливість в обслуговуванні. Хоча автомобіль дійсно дуже рідко виходить з ладу, тому завдає мінімум клопоту в експлуатації. За вказану вище ціну на «вторинці» можна придбати модель 2009-2010 років. З іншого боку, в оснащенні запропоновано мінімальний пакет опцій комфорту та безпеки.

Chevrolet Aveo

У порівнянні з лідером ТОП Chevrolet Aveo програє в тому, що кузов вимагає особливої уваги. Зокрема, його регулярно рекомендується перевіряти на сліди корозії та відповідно захищати спеціальним розчином. Проте технічна частина особливих нарікань не викликає через те, що для авто використовуються міцні КПП і ресурсні двигуни. При цьому йдеться в даному випадку про модель першої генерації після рестайлінгу.

Ford Fusion

Не буде проблем і з Ford Fusion, який також вирізняється високим рівнем надійності за рахунок відповідної «начинки». До зазначеного вище бюджету модель вписується з 2004 по 2006 років випуску. Двигуни мають добрий запас міцності, як і підвіска. Кузов, звісно, вимагає уваги щодо виявлення можливих слідів корозії, але серйозних витрат нічого очікувати. Щоправда, в обладнанні запропонований мінімальний набір сучасних опцій комфорту.

Kia Spectra

Не менш гідний варіант у порівнянні з вище розглянутими. Kia Spectra 2004-2007 років складання, а саме такі версії можна придбати за $4000. Авто не може похвалитися яскравою зовнішністю, зате має міцну конструкцію та надійну механіку. Крім цього, у авто дуже висока ліквідність, тому всі вкладення надалі повністю окупляться. В обслуговуванні модель невибаглива, але в салоні запропоновано мінімальний комфорт.

Nissan Almera

Проте Nissan Almera отримав досить цікавий дизайн, що дає можливість виділитися в загальному потоці. При цьому в арсеналі автомобіля значаться міцна підвіска, хороша керованість, ресурсні двигуни та непогане оснащення. З іншого боку, розраховувати на сучасні опції не варто, оскільки йдеться про модель 2004-2006 років складання.